Головна » Статті » Мої статті

Висівки пшеничні: про користь і шкоду

Бувають умови, при яких вживання грубих пшеничних висівок вкрай не бажано, і при яких вони можуть стати не настільки корисними, наскільки шкідливими.


Висівки пшеничні не рекомендується застосовувати в наступних випадках:


• у випадках захворювань ШКТ, коли хвороба знаходиться в стадії загострення і потрібно щадний режим харчування: при загостренні коліту, виразкової хвороби, гастриту;


• при надмірному щоденному вживанні в раціоні харчування: максимальна кількість щоденного вживання пшеничних висівок не повинно перевищувати тридцяти грамів;


• при застосування низькокалорійної дієти використання пшеничних висівок може призвести до енергетичного голодування організму, так як висівки сприяють зниженню рівня засвоюваності поживних речовин;


• висівки мають властивість зв'язувати в ШКТ і видаляти з організму шкідливі, токсичні так і корисні для організму речовини, і з цієї причини тривале і систематичне їх вживання може спричинити гіповітаміноз і збіднення мікроелементами.


Якщо висівки пшеничні використовуються в їжу в цілях схуднення, то перевищувати їх дозування не рекомендується. Їх надмірне вживання може призвести до загострень хронічних захворювань ШКТ, метеоризму, здуття і інших розладів ШКТ, до загальної слабкості і навіть до апатії.


Такі негативні явища виявляються при вживанні так званих «класичних» видів висівок, тобто необроблених висівок з твердою оболонкою зерен будь-яких злаків (жита, рису, ячменю, пшениці і ін). Але є вельми ефективні склади сумішей на їх основі, не викликають негативних наслідків. Тим, хто вважає, що користь приносять тільки «натуральні» види висівок, можуть сміливо користуватися фінськими пластівцями Norlic, де використовуються цільні зерна і висівки. Цей продукт добре засвоюється і зручний у приготуванні. В супермаркетах вони представлені в дуже великому асортименті.


Протягом не однієї сотні років люди використовують висівки для оздоровлення свого організму. Історія їх вживання так само стара, як і використання в їжу злаків. Але змінюється життя, змінюються умови життя, і разом з цим змінюються люди і їхні погляди на традицію вживання в їжу висівок.

Категорія: Мої статті | Додав: wayziza (25.11.2013)
Переглядів: 471 | Теги: пища | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: